075 - 615 10 45 info@topbrandwachten.nl

Wanneer huurt u een brandwacht in?

Het is verplicht, al dan niet in opdracht van bevoegd gezag, een brandwacht in te huren wanneer de brandveiligheid gewaarborgd moet worden. Bij TopBrandwachten kunt u 24/7 terecht voor de inhuur van één of meerdere brandwachten, zowel voor eenmalige projecten als voor projecten van lange duur. Hieronder enkele voorbeelden waarbij onze brandwachten worden ingezet.

Een brandwacht voor toezicht bij werkzaamheden aan uw pand.

Een brandwacht houdt toezicht op de brandveiligheid en treedt op bij een calamiteit. Denk hierbij aan uitval van de brandmeldinstallatie of blusinstallatie en werkzaamheden waarbij brandgevaarlijke risico’s aanwezig zijn. Bij dit laatste kunt u bijvoorbeeld denken aan dakwerkzaamheden met een verhoogd brandgevaar, zoals het gebruik van één of meerder branders voor de aanleg of reparatie van dakbedekking. Jaarlijks branden er nog steeds bedrijfspanden af als gevolg van dakwerkzaamheden. Ook ín een pand kunnen er werkzaamheden plaatsvinden met een verhoogd brandrisico. Schakel ook dan een brandwacht in! Bel ons direct voor professioneel toezicht bij brandgevaarlijke werkzaamheden.

Een brandwacht voor toezicht tijdens uw evenement.

Het inhuren van Rijksgediplomeerde brandwachten kan op last van bevoegd gezag verplicht gesteld worden. Zo kan de gemeente of lokale brandweer bijvoorbeeld eisen dat tijdens een bepaald evenement een Rijksgediplomeerde brandwacht toezicht houdt en preventief optreedt bij gevaarlijke situaties. Organiseert u binnenkort een evenement? Ga na wat de eisen zijn omtrent brandveiligheid en schakel indien nodig TopBrandwachten in! Wij zijn 24/7 bereikbaar en onze brandwachten zorgen ervoor dat uw evenement veilig verloopt.

Brandwachten in uw zorginstelling.

Het inhuren van Rijksgediplomeerde brandwachten kan ook voor zorginstellingen verplicht gesteld worden door bevoegd gezag. Als zorginstelling zorgt u voor patiënten, uw medewerkers en bezoekers. Naast uw belangrijkste taak, de zorg, moet natuurlijk de veiligheid voor een ieder gewaarborgd zijn, zo ook de brandveiligheid. Stel de brandmeldinstallatie valt om wat voor reden dan ook uit, dan zal een brandwacht direct optreden. Een brandwacht houdt in uw zorginstelling toezicht op eventuele rookontwikkeling, zal een beginnende brand pogen te blussen, schakelt eventueel de brandweer en de ontruimingsinstallatie in, begeleidt een noodzakelijke ontruiming en vangt, indien nodig, brandweer op . Al jaren leveren wij Rijksgediplomeerde brandwachten aan zorginstellingen, waaronder ziekenhuizen. Onze brandwachten zijn dus gewend de veiligheid in deze sector te waarborgen.

Naast bovenstaande verhuren wij onze brandwachten voor nog veel meer werkzaamheden bij een diversiteit aan organisaties. Informeer vrijblijvend door te bellen naar 075-6151045 of mail naar info@topbrandwachten.nl. U mag ons ook altijd een vraag stellen door onderstaand formulier in te vullen. Wij nemen dan dezelfde dag nog contact met u op!

Heeft u vandaag een brandwacht nodig? Bel ons nú en wij gaan direct voor u aan de slag!