075 - 615 10 45 info@topbrandwachten.nl

Hoe word je brandwacht?

Er is een onderscheid tussen Rijksgediplomeerde brandwacht en industrieel brandwacht.

 

Wil je Rijksgediplomeerd brandwacht worden, dan dien je het volledige opleidingstraject bij een brandweerkorps te doorlopen. Naast het theoretische gedeelte doe je bij het brandweerkorps ook heel veel ervaring op met brandbestrijding, hulpverlening en het bestrijden van incidenten.

Als Rijksgediplomeerde brandwacht kun je bijvoorbeeld ingezet worden bij uitval van een brandmeldinstallatie (BMI) of blusinstallatie, bij evenementen, om op te treden bij calamiteiten, repressief op te treden en om toezicht te houden bij werkzaamheden met een verhoogd (brand)gevaar, zodat er toezicht is op de veiligheid van werknemers en eventuele bezoekers. Daarnaast kan het zijn dat je vergunningen en veiligheidsprocedures naloopt. Een zeer afwisselende baan dus, die je in dienst van een organisatie kan uitvoeren of als zzp’er.

Ben jij al Rijksgediplomeerd brandwacht én zzp’er? Solliciteer dan vandaag nog bij TopBrandwachten. Stuur je CV en (brandwacht) diploma’s naar info@topbrandwachten.nl. Vervolgens ontvang je van ons inschrijfformulieren en wie weet kun jij deze week al via ons aan de slag als Rijksgediplomeerde brandwacht.

Als je niet het volledige opleidingstraject bij een brandweerkorps hebt doorlopen, kun je toch brandwacht worden. Als brandwacht is het belangrijk dat je kennis hebt van brandbestrijding en brandpreventie. Industriële brandwachten kunnen voor onder andere het volgende worden ingezet:

Preventief toezicht houden bij risicovolle projecten (onderhoudswerkzaamheden).
Gasmeten
Veiligheidstoezicht
Visuele controle van blusmiddelen.

Er zijn verschillende opleidingsinstituten waar je certificaten kunt behalen voor modules die gevraagd kunnen worden bij het aan de slag gaan als brandwacht. Je kunt hierbij denken aan: VCA-VOL, gasmeten EX-OX-TOX, kleine blusmiddelen met watervoerende armaturen, levensreddend handelen en BHV.

Heb jij je brandwacht-modules behaald, heb je al ruime ervaring als brandwacht én ben je zzp’er? Solliciteer dan vandaag nog bij TopBrandwachten! Stuur je CV en brandwacht-modules naar info@topbrandwachten.nl. Vervolgens ontvang je van ons inschrijfformulieren. Wie weet kun je deze week al via ons aan de slag als brandwacht!