075 - 615 10 45 info@topbrandwachten.nl

Controle Brandmeld- en Ontruimingsalarminstallatie

Periodieke controle en preventief onderhoud omvatten alle maatregelen die essentieel zijn om de BMI (Brandmeldinstallatie) in paraatheid te houden. Een BMI mag maximaal 0,3% van de tijd buiten nominale staat verkeren.

De omvang en frequentie van het preventief onderhoud zijn afhankelijk van de toegepaste BMI en de gebruiksomstandigheden. Zo zal een ruimte met een sterke kans op vervuiling meer onderhoud vragen dan een schone ruimte. In het onderhoudsplan moeten de omvang en frequentie worden vastgelegd. Op deze wijze is het duidelijk wie voor welk onderdeel verantwoordelijk is. Het onderhoudscontract dat is afgesloten met de onderhoudende partij moet hier op aansluiten. Naast controles van de BMI zullen er ook controles aan de OAI (OntruimingsAlarmInstallatie) moeten plaatsvinden.

Wij kunnen voor u de periodieke controle en het preventief onderhoud verzorgen. Hierbij bent u er zeker van dat de BMI/OAI in paraatheid blijft en het logboek bijgehouden wordt volgens de wettelijke eisen.

Al onze medewerkers zijn opgeleid tot Beheerder Brandmeld- en Ontruimingsalarminstallatie volgens de normen van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening.

Werkzaamheden beheerder BMI/OAI:

  • Maandelijkse controle BMI/OAI
  • Maandelijks preventief onderhoud
  • Controle 4 en 8 maanden
  • Controleren en bijwerken van het logboek
  • Kleine reparaties aan de BMI/OAI

Bovenstaande werkzaamheden worden uitgevoerd volgens NEN 2654-1 en NEN 2654-2