075 - 615 10 45 info@topbrandwachten.nl

Brandwacht(en) huren?

Onze Rijksgediplomeerde brandwachten staan voor u klaar!

Brandwachten van TopBrandwachten

 

Wij beschikken over een grote pool van Rijksgediplomeerde brandwachten die altijd snel ter plaatse zijn. Of het nu gaat om een spoedopdracht, zoals bijvoorbeeld uitval van een brandmeldinstallatie, of om langdurige opdrachten, onze brandwachten zijn er voor ù om de veiligheid te waarborgen. Onze Rijksgediplomeerde brandwachten zijn zeer ervaren en weten hoe op te treden om verdere escalatie van een calamiteit te kunnen voorkomen. Een brandwacht van TopBrandwachten is ook een volledig gediplomeerde BHV-adviseur!

Wanneer is het huren van een brandwacht verplicht?

Een brandwacht is verplicht wanneer de brandveiligheid gewaarborgd moet worden. Hij of zij houdt toezicht op de brandveiligheid en treedt op bij een calamiteit. Denk hierbij aan uitval van de brandmeldinstallatie of blusinstallatie en werkzaamheden waarbij brandgevaarlijke risico’s aanwezig zijn.

Het verplicht aanwezig zijn van één of meerdere brandwachten gebeurt vaak op advies of last van gemeenten, verzekeringsmaatschappijen of bedrijven/organisaties. Vaak wordt de eis gesteld dat het om een Rijkgediplomeerde brandwacht moet gaan. Huur daarom altijd een brandwacht in via TopBrandwachten.

 

Wat zijn de taken van een brandwacht?

Een brandwacht is op meerdere manieren inzetbaar als het gaat om brandpreventie en brandbestrijding. Hij of zij wordt niet alleen ingehuurd bij bedrijven en organisaties, maar ook voor feesten en evenementen. De meest voorkomende taken van een brandwacht zijn:

-waarborgen veiligheid van anderen;

-voorkomen van brand;

-brandbestrijding bij een beginnende brand;

-eerstehulp verlenen;

-gevaarlijke situaties signaleren;

-ontruimen van een gebouw wanneer er brand is;

-toezicht houden als de brandmeldinstallatie defect is;

-checken of er volgens veiligheidsprotocollen gewerkt wordt;

-brandrondes lopen.

 

Brandwacht(en) huren?

Snel een brandwacht nodig? Onze brandwachten kunnen zowel op ad hoc als projectmatige basis ingezet worden voor het waarborgen van de veiligheid. Bel: 075-6151045.

Brandmeldinstallatie uitgevallen?

Is de brandmeldinstallatie plotseling uitgevallen? Bel ons direct op 075-6151045. Wij zijn er ook voor controle en onderhoud van brandmeldinstallaties.

Waarom TopBrandwachten?

  • 24/7 bereikbaar op 075-6151045.
  • Ruime pool van Rijksgediplomeerde brandwachten. 
  • Onze brandwachten zijn altijd snel ter plaatse. 
  • TopBrandwachten is opgezet vanuit zeer ruime ervaring in de praktijk.
  • Onze brandwachten zijn Rijksgediplomeerd en hebben repressieve ervaring.